Het Wijnhuis Kerschbaumer

 

Het wijndomein Kerschbaumer verbindt jeugdige levensvreugde en passie met eeuwenoude traditie en expertise. Toen het wijngoed in handen kwam van de broers Michael, Andreas en Martin Kerschbaumer kozen zij voor een nieuwe aanpak, zonder daarbij de aandacht voor traditionele waarden te verliezen. Zo worden de druiven er nog steeds met de hand geplukt en verwerkt met behulp van de oorspronkelijke boompers uit 1973. Het resultaat van deze traditionele en tijdrovende methode is een wijn met een buitengewoon aromatisch karakter.

Het wijngoed van de familie Kerschbaumer bevindt zich in Engelmannsbrunn, een idyllisch dorpje in de wijnstreek Wagram, in Neder-Oostenrijk. Dit gebied rond de Donau is dankzij zijn uiterst vruchtbare lössbodem een geliefde wijnstreek voor zowel wijnbouwers als wijnliefhebbers. De wijnstokken kunnen zich in deze fijnkorrelige bodem namelijk diep wortelen en vinden steeds voldoende water. De wijnranken op het Kerschbaumer-wijngoed ondervinden langs de zuidelijke flanken van een langgerekte heuvel bovendien de ideale zoninval.

Het succes van het wijnhuis is dus te danken aan de deskundigheid van de broers en de optimale klimatologische en geologische omstandigheden van het wijndomein.

Wilt u meer weten over het productieproces of het verhaal van de familie Kerschbaumer? Of bent u nieuwsgierig en wilt u een glaasje komen degusteren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Austria Wines

Leeftijdscontrole